Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.07.2013 20:42 - Тефтерите на политическите мутри ...
Автор: kuklovodi Категория: Политика   
Прочетен: 2776 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 23.07.2013 20:46


При БСП и тройната им коалиция беше страшно да си в някоя важна папка, при ГЕРБ страшни се оказаха тефтерите на властта ...

Бележки от бележника на обвиняемия Филип Златанов, председател на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, бяха представени на пресконференцията на прокуратурата.

Зам.-главният прокурор Борислав Сарафов коментира, че записките в тефтера, който е открит при обиск в дома на Златанов, изглеждат като търговия с влияние. Тези механизми са и възможност за упражняване на натиск, допълни той.

На екран бяха представени сканирани

бележки от личния тефтер на Златанов, където са споменати имената на президента, на министри, депутати.

Прокуратурата е повдигнала обвинение на Филип Златанов. Той е привлечен като обвиняем за длъжностно престъпление. Неотразяване на движението на преписки, забавяне на движението на преписки и масово неуведомяване на прокуратурата по преписките са част от констатираните нарушения, съобщиха Борислав Сарафов и зам.-градският прокурор Роман Василев.

Ще бъдат разпитани всички засегнати по някакъв начин в това тефтерче, включително и президентът, и ще се направи връзка доколко написаното в бележника на Златанов фигурира във входящите и изходящите преписки на комисията и като решения са качени на сайта.

Златанов е съгласувал действията си с лице с инициали И.Ф. От последващи негови статистики става ясно, че това е жена с интереси към Монтана. На място пише, че е Фидосова - така излиза предположението, че става дума за депутата от ГЕРБ Искра Фидосова. И.Ф. е действала по указания на, както пише в тефтера, Ц.Ц и Б.Б. На въпрос дали И.Ф. не е Искра Фидосова двамата прокурори само се засмяха.

В бележките фигурира името на президента Росен Плевнелиев и на Димана Ранкова. На няколко места в указанията се посочва да не се работи по преписката, като са поставили условие, че трябва да се бави.

"Да се удари Трайчо Трайков", "да не се работи по Емил Димитров до март месец тази година, а след това да се работи срещу Емил Димитров, защото вече нямало да е депутат" - това са други цитати от тефтерчето на Златанов.

"Активна работа и по Ангел Семерджиев" е записал в бележките си Филип Златанов, както и указания от 19-и февруари тази година "да се работи по ДКЕВР, за да се приберат хората от улиците".

"Има и директива, записана в тефтерчето - Е.Д., депутат от ГЕРБ, до месец да се "удари". Сарафов съобщи, че

още днес прокуратурата ще предложи освобождаване от длъжност на Златанов.

Роман Василев разшифрова данните от личния бележник на Златанов. В директивите, които е получавал, включително има нареждания "да се установи конфликт". Има и бележки, и против медии, и когато те се обадят "да се звъни" - къде, Роман Василев не пожела да каже.

Василев представи извадки от бележника: "Разговор с Дянков по повод Димана Ранкова - нормално поведение"; "Винаги да се уведомява ИФ за обаждания от първите мъже на държавата + председатели на комисии ИФ - ЦЦ - ББ"; "Д-р Пейкова шеф на Здравна каса Шумен: Сметна палата - следва фин. одит. д-р на фин. одит. ИФ ще го оправи".

Един от хората, които най-много фигурират в преписката е президентът Росен Плевнелиев, като прокурорите не пожелаха да кажат дали е засегнато лице или е давал директиви. Те казаха още, че имат яснота кой е поръчителят, но не пожелаха да кажат.

Част от бележките гласят: "В 17.30 ч. да се публикува решението за Ранкова без президента в заглавието - Решение за прекратяване на Плевнелиев"; "Росен Плевнелиев - сигналът е прекратен, да не се качва в Интернет"; „Кмета на Кръстева - да има конфликт"; "Да пускаме Горанов, Захариева, Иво Маринов да се преговорят дружествата"; "Илич Томински - да се удари"; "Е. Димитров - внимание, първо трябва да се съгласува с ИФ"; "Ок - Президента - нека си стоят, да се гледа всичко"; "Е. Димитров - не се бърза за цигарите"; За изданията - "Капитал" и "Дневник" са описани като вражески.

Според други записи в бележника: "Ако има обаждане - на секундата да се звъни"; „На кой да се звъни, ние сме установили".

Зам.-главният прокурор посочи, че дневникът е много голям, но част от него ще бъде запазен в тайна. ...



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kuklovodi
Категория: Политика
Прочетен: 298301
Постинги: 63
Коментари: 0
Гласове: 57
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031